Uncategorized

Villa Havbrise

Titel : Villa Havbrise
Forfatter : Caroline Säfstrand
Forlag : Strawberryforlag
Udgivelsesår på dansk : 2020

Bogen er et anmeldereksemplar/reklame

“Tre håndværkere – en maler, en snedker og en allround handyman – søges til renovering af et bevaringsværdigt kurhotel i sommermånederne. Stedet ligger idyllisk på den skånske vestkyst og tæt på oplevelser og dejlige udflugtsmål. Løn: Kost og logi. Krav: Du har hænderne godt skruet på og rejser med let bagage.”

Sophie er vokset på i Skåne og får i teenageårene problemer i forhold til sin mor Mona. De to er meget uenige om meget og indimellem bliver Sophie spærret inde i et mørkt rum under trappen.
Så snart Sophie er gammel nok rejser hun langt væk til Berlin, hvor hun nu har boet og arbejdet i de sidste 20 år. En dag bliver hun kaldt tilbage til Skåne, hendes mor er død. Sophie er enebarn og hendes far er død for mange år siden, så der er kun Sophie til at tage sig af begravelsen. Mona boede de sidste år af sit liv på et plejehjem og led af Alzheimers, og kunne ikke kende Sophie, når hun var hjemme på besøg. Og alt hvad Sophie får fra plejehjemmet efter hendes moders død, er en lille rejsekuffert med ting.
Hun vil gerne have alt ordnet hurtigt og så hjem til sin trygge tilværelse i Berlin, men hendes mor har en sidste overraskelse til Sophie. Hun arver et kurhotel – Villa Havbrise, i den lille Skånske by Skepparkroken, en stor overraskelse, fordi Mona havde solgt det for længe siden, eller det sagde hun i hvertfald.
Hvad skal Sophie gøre, hun vil hjem, men har også mange barndomsminder bundet i Villa Havbrise, hvad skal hun gøre?
Villa Havbrise har historie helt tilbage til hendes oldemor.

“Villa Havbrise er en feelgood roman som har alt hvad man kunne ønske sig. Smuk fysisk placering, modsætninger mødes, relationer knyttes, kærlighed opstår, nye historier opstår og der tilgives.
Personerne i “Villa Havbrise” er mennesker som dig og mig, livet har slået større eller mindre knuder og de har brug for hjælp til selvhjælp. Der er et klart budskab om at række ud når livet er svært.
Sproget er flydende, malerisk og bogen er en sand pageturner. Man hensættes til duftene haver, havets stille brusen og smukke gamle huse, hvor historierne er blevet tilbage efter menneskene er rejst.
Bogen er en must-have til sommeren.

“Villa Havbrise” er Caroline Säfstrands første bog på dansk, og jeg håber flere vil finde vej til det danske marked.

Udkommer mandag den 8/6

4 ⭐️ af 5 mulige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.