Uncategorized

Spejldansen

Titel: Spejldansen
Forfatter: Lippen Løwe
Udgivelsesår: 2019
Forlag: Forfatterskabet
Bogen er et anmeldereksemplar/reklame.

Romanen forsøger at give læseren et praktisk og meget jordnært indblik i emnet reinkanation, livet som fsortsætter efter døden, blot i en anden form, afdøde kontakt og ikke mindst om kommunikationen med dyr.

Bogen starter med fortællingen om Dakota i 1688. Dakota er indianer og vi kommer ind i hendes liv den dag hun skal i lære som medicinkvinde. Hendes mor er medicinkvinde og shaman og faderen er høvding.
Hundrede år senere, ca. i 1770, møder vi pigen Bianca. Datter af velhavende forældre, med en storebror og selv er hun storesøster ( 17 år ) til et pige tvillingepar. Bianca føler sig på alle måder forkert i den konstellation og hun åbeslutter at flytte væk, ud i god kontakt med naturen og dyrene. Hun rejser, den eneste som ved det er hendes Nanny ( Rose ) og hun medbringer sine ( nok mest faderens ) hunde og sin hest. Hun kender intet til livet væk fra regler, velstand og den rette opdragelse for en ung kvinde.
I nutiden møder vi kunstneren Leonora som lever af at male, og hun skal netop udstille på eget galleri. Uden at forstå hvorfor har hun denne gang et stort maleri med af en indianer, noget hun normalt aldrig maler. Samtidig er hendes voksne datter med sin kæreste i USA, hvor han skal arbejde. De to unge kommer til at bo på det skønneste resort som bestyres og forvaltes af en indianer. Det er et fantastisk sted hvor Filippa straks føler sig mere end godt tilpas.
Lippen Løwe har formået at skrive en skøn tilgængelig bog om svære og meget omdiskuterede temaer.
Bogen provokerer ikke, udfordrer ikke og vigtigst så bliver reinkarnation, afdødekontakt og kommunikation med dyr pludselig helt almindeligt.

Lippen Løwe mener med rette at vi sikkert alle har haft små oplevelser i vores liv, som vi undrer os over. Og fordi vi alle helst vil være “normale” afskriver vi dem og ryster på hovedet.
Bogen er skrevet som en smuk fortælling over flere århundrede, i et let og flydende sprog. Læserne kan tage det med sig fra bogen som man vil. Men beder dig hold fast i den du er med de oplevelser og det liv du har. Bogen rækker ud og spørger dig om du har modet til at være lidt mere åben og lytte til dit indre.
Jeg blev glad af at læse bogen, den er åben og inviterer dig indenfor på dine præmisser. Sproget er let og flydende.
Et eneste lille lunkent minus fra mig, bliver at fortællingen kan virke “korrekt” og alt falder, for perfekt, i hak. Det kan skyldes at jeg er opvokset med det åndelige på nært hold, så jeg kan være “blind” for hvordan andre mennesker forstår og oplever det.
Læs bogen og vær åben.

Bogen skal have 4 ⭐️ af 5 mulige for at formidle noget som er svært og stadig modstand-indbydende, på en smuk og jordnær måde.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.