Uncategorized

Dyrehjerte

Titel : Dyrehjerte

Forfatter : Ulrika Rolfsdotter

Forlag : Alpha

Udgivelsesår : 8 februar 2022

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Fra bogen. 

Med rystende hænder foldede Sven morgenavisen sammen foran sig. Overskriftens sorte bogstaver var som et slag i ansigtet. TEENAGEPIGE SPORLØST FORSVUNDET. Nu ville alle få det at vide. Hele byen. Skolen. Kammeraterne. Lærerne.”

Han åbnede soveværelsesdøren på klem. Lillemor sov stadig, sammenkrøbet i fosterstilling. Sven ville ønske, at han også kunne sove. Sove det onde væk. Han var så træt, men samtidig lysvågen. Kunne ikke finde ro, kunne ikke sidde stille. Så snart han satte sig, begyndte det at krible i ham. Det var, som om hjertet var frosset til is og var stoppet, men på en anden måde var det som en brusende elv, der buldrede frem.”

Annie Ljung er socialrådgiver og bor og arbejder i Stockholm. Livet er ikke en dans på roser og har været svært længe og Annie går ingen steder uden beroligende piller i tasken. Hun arbejder med voldsramte kvinder og går gerne den ekstra mil for dem, hvilket ikke falder i god jord ved hendes chef. Annie er for længe siden flygtet til Stockholm fra sin fødeegn Lockne i Nordsverige, hvor hun voksede op indtil der skete noget hun ikke vil tale om, men som stadig gør ondt. Annies mor Birgitte bor på et plejehjem hvor de plejer hendes svære demens. Annie har slægtninge som besøger hendes mor og holder hende underrettet om hvordan det går og hendes sidste besøg hjemme i Lockne er for længe siden. 

En dag bliver hun ringet op af sine slægtninge Sven og Lillemor i Lockne at hendes mor er blevet fundet ude i kulden, væk fra Fridebo, plejehjemmet hvor hun bor, og Annie må komme hjem.

Samtidig har Sven og Lillemor problemer med deres datter Saga som ligner Annie. En dag er Saga forsvundet og Annie forlænger sit ophold hjemme i Lockne for at hjælpe med at finde Saga samtidig siger hun sit job op i Stockholm og er heldig at få et barselsvikariat som socialrådgiver. Fortiden indhenter hende og problemerne står i kø for at overmande hende og hun ved ikke hvem hun kan stole på.

“Dyrehjerte” en en debut spændingsroman/krimi af Ulrika Rolfdotter som er uddannet socionom og kognitiv terapeut.

Bogen centrerer sig om en lille næsten lukket egn, hvor alle kender alle og hvor tilflyttere aldrig får anden betegnelse end tilflytter. Det er også en af de små byer som bliver udtømt fordi ingen bliver og fører “bylivet” videre. Små butikker dør fordi det er billigere at køre til de store kæder og indkøbscentre og handle. Det som til gengæld altid overlever er myter, sagn, overtro og de stempler man bliver påduttet som ung.

Persongalleriet er passende og tro for mennesker på en lille egn og samtidig er de tømret sammen om fortiden som alle kender. Bogen er en fin spændingsroman og læseren skal ikke langt ind i bogen før “plot-hjernen” arbejder på højtryk. Jeg var begejstret for de mange gange forfatteren forsøger af “smide” en ny morder på banen for at holde stemningen på sit højeste – den kognitive terapeut har haft en finger med i spillet. 

Området, årstiden og stemningen siver ud af siderne på bogen mens man læser. Alligevel sidder jeg tilbage med følelsen af det gik for hurtigt og jeg ikke kom ind under huden på flere af karaktererne og især Annie smutter gennem fingrene på en og en lille samtale mellem Annie og en af de mandlige karakterer sidst i bogen er ikke tilstrækkelig i forhold til den problemstilling som Annie møder læseren med i begyndelse af bogen. 

Jeg nød bogen og mysteriet om morderen selvom det blev tydelig tidligt i bogen, hvor læseren skulle vende opmærksomheden hen. 

Bogen er første bind i serien om Annie Ljung og jeg glæder mig til at læse mere og komme længere ind under huden på hovedpersonen. 

4 stjerner af 5 mulige. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.