Uncategorized

Seashaken Light

Titel : Seashaken Light
Forfattet : Sussi Louise Smith
Forlag : Catherine Harper Publishing
Udgivelsesår : 2020


Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren.


Fra bogen. ( digtsamlingen er på engelsk ) 


The third time cancer came
We both said hello
And we knew she had come to stay
So, we made her up a bed
But not in the living room
Down the hall,
a nice bed so she didn’t get too angry
But not so nice she wanted to spend all the time decorating the room.
She is a sinewy creature, Hope
Looks frail and filigree,
But do not be fooled
Her intricate structure is lovingly created from the finest titanium
She may be little, but she holds on with fierce delicacy,
And within the humming of our heartbeats
She paints bursts of summer skies
Blinding sunshine on moon fallen snow
She sings lullabies with the healing sounds of diamond glitters on calm ocean currents


To små korte uddrag af digte fra bogen.


Bogen “Seashaken Light”, er Sussi Louise Smith’s første udgivelse på engelsk. Hun har siden 2015 været bosat i England, men er født og opvokset i Danmark. “Seashaken Light” er det fineste lyrik om livet fra et menneske som har haft cancer som en følgesvend i flere omgange i livet. Bogen er en fortælling – et lysende håb – en stærk stemme som omfavner blidt og nænsomt. Digtene fortæller om salty seas, sunlight, sunbeam playing catch with dust in early mornings, bigs waves, dreams, hope and most importantly love – the love that is willingly embrasses – so body and mind can rest easy in time of despear. 


“Seashaken Light” fandt mig – ad en usædvanlig omvej. Jeg kalder vores hund for “the landshark” og da jeg første gang så titlen troede jeg der stod “seashark” Jeg blev nødt til at dykke ned i titlen og undersøge hvad “Seashaken Light” var for en bog. Forsiden med de blå vand-splash gav mig associationer til havet og titlen til stormfulde dage ved Vesterhavet. Og det var spot on. For forfatteren skriver uendeligt smukt og nænsomt om hvad der kan skræmme de fleste af os – og om noget flere af os har erfaring med, desværre. Den svære kamp mod/med kræft hos vores nærmeste eller os selv. 
Hun er en usædvanlig stemme i den barske virkelighed, hun tager læseren ved hånden og viser dig vej – vej til håbet, magien og den altoverskyggende kærlighed som ikke kun er bundet til dage og år, men også på den anden side – der hvor menneskets rejse fører os hen når sidste åndedrag er tilvejebragt. 
Jeg bryder mig ikke om at tale om kræft – der er stadig for mange stærke og dårlige minder gemt ad vejen og jeg flygter mentalt når snakken falder på cancer. Men jeg havde selv valgt bogen og var forpligtet til at læse den. Så jeg tog på en uforudsigelig rejse med Sussi Louise Smidt – ikke helt så investeret (i begyndelsen ) som jeg kunne være. Men overraskelsen var stort da jeg faldt ind i et univers jeg kendte godt – nemlig den healende kraft af havet, magien ved de første solstråler, stilheden i naturen, dufte og lyde,  og en uovertruffen sårbarhed. Her er jeg kendt, det er mit “savehaven”, så her kunne jeg se og lytte til det jeg personligt havde og stadig har svært ved  – at tale om kræft og sorg. Det blev også til tårer – for nok er “Seashaken Light” smuk og magisk, men den er også ærlig. 


Bogen er en bølge af sansning, teksterne emmer af følelser og en kærlig form for overgivelse og styrke. De er rummene mellem alt det svære – de hårde tider man gennemgår når man har sorg boende – i korte eller længere tid. Det vigtigste – bogen er en hyldest til kærligheden og livet. Den er også skrevet med et glimt i øjet – og kærlighed til salt lakrids og chokolade. Bogen blev en usædvanlig personlig oplevelse og jeg vil vende tilbage mange gange – og læse mig stærk.


Så er du et sted i livet hvor du kæmper – kæmper for at forblive ovenpå eller har prøvet det, så opdriv bogen og overgiv dig. 


5 store lyriske ⭐️ af 5 mulige. 
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.