Uncategorized

Miniaturer

Titel : Miniaturer

Forfattere : Carsten René Nielsen og Mette Norrie

Forlag : Ekbátana

Udgivelsesår : 2021

Bogen et et anmeldereksemplar fra forlaget. 

Fra bogen.

På biblioteket

sidder alle dybt koncentreret

og læser i hvert deres 

håndspejl.

De mindste ting 

er ikke særligt vigtige.

Det er de største 

heller ikke. 

( desværre kan jeg ikke gengive de fine tegninger som hører sammen med digtene ) 

“Miniaturer” er en – som titlen fortæller – en lille samling af digte og tegninger i skøn forening. De to kunstnere leger med tekst og tegninger. Læseren bliver zoomet ind – ind i små selvstændige verdener og fortællinger. De to digtere Carsten René Nielsen og billedkunstneren Mette Norrie mødte hinanden i 2019 på Hald Hovedgaard og det møde blev til “Miniaturer”.

“Miniaturer” er en blå “håndfuld” store indtryk ud i digtningens og tegningens kunst i skøn forening. 

Jeg er ikke udelt begejstret for digte. De fanger ikke altid min opmærksomhed. Lidt  som et maleri der ikke altid når helt ind i kroppen eller sindet på en. Nogle værker ( malerier, bøger, kunstværker ) formår ikke at mindske afstanden mellem sig og betragteren. 

“Miniaturer” er en næsten anonym lille bog som ikke “larmer” eller gør reklame for sig selv. Men fra første digt/billede-oplevelse opdager læseren magien de to – digteren og billedekunsteren har skabt – læseren er kommet tæt på og “ser” små detaljerede verdener folde sig ud. Jeg kommer til at tænke på sætningen “There is a crack, a crack in everything – that’s how the lights gets in” fra en Leonard Cohen sang – sådan oplever jeg “Miniaturer”. Små finurlige lysglimt fanger min opmærksomhed og drager mig ind – og helt tæt på overraskes jeg af hele verdener skabt af simple fabulerende tegninger og helt korte digte. Det hele er nutidigt, giver stof til eftertanke – om verdenen, men også på mig selv. 

Vi glemmer nogle gange at være zoomet ind længe nok – men det har de to forfattere løst med tekst og billede – for man bliver hængende og forundres – vidunderligt.

Jeg er betaget af denne lille blå perle. Og vil anbefale alle at købe den – enten til sig selv eller som en gave. 

5 smukke stjerner for denne miniature samling af store oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.