Langt væk og lige om hjørnet.

Titel : Langt væk og lige om hjørnet
Forfatter : Sara Rahmeh
Genre : Digte
Forlag : Alpha
Udgivelsesår : 2021

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

selv røvhuller fortjener poesi
en Facebookprofil uden ansigt

racistiske kommentarspor
udråbstegn og ukorrekte brug af kommaer

der er et særligt sted i helvede
for folk der fucker med kommaer

SKRUB HJEM til dit eget, land
de der skide indvandrere kommer her og tager vores jobs!
de er ikke andet end bandemedlemmer, narkohandlere og terrorister

undskyld mig, men hvad er det lige for et job du har der kan tages af bandemedlemmer, narkohandlere og terrorister

Sara Rahmeh er dansker med rødder i Palæstina, og i digtsamlingen “Langt væk og lige om hjørnet” tager hun udgangspunktet at være hjemme i to kulturer, to sprog og lande.
Emnet Identitet er det gennemgående. Sara får fint flettet skilsmisse, kultur, familie m.m. ind. Læseren beskuer billeder af danskhed – og det som med sikkerhed ikke er dansk – tit fra et sted “in between” eller stedet hvor en kombineret kultur “bor”.

Først og fremmest – jeg er ikke hjemme i digte og de føles ofte fremmede for mig.
“Langt væk og lige om hjørnet” tiltrak mig efter at have set Sara Rahmeh i Go’morgen tv.
Jeg er dansk og har aldrig følt mig fremmed i min land og er vokset op med andre kulturer end den danske omkring mig. Og møder jeg fremmede kulturer i dag er det altid mit første møde med “fremmede” i min barn/ungdom som præger mig – jeg møder først et MENNESKE og derefter religion, kultur, sprog m.m.

“Langt væk og lige om hjørnet” er små korte digte, korte sætninger og vel anbragte punchlines. Jeg blev berørt, eftertænksom undervejs og indimellem underholdt med humoren og ironien. Bogen er på en gang ungdommelig og uden alder. Den fortæller hvor nuanceret nogle sprog er kontra andre. Kærlighed og respekt kan overbringes på mange måder og vores historie findes i os og i den nære verden omkring os – hvad gør vi med historien når tiden og verden forandrer sig? Og det universelle spørgsmål: hvornår kan vi sige vi hører til – er hjemme?

Jeg er glad for at have læst “Langt væk og lige om hjørnet”, en bog jeg vil købe til min datter. Det “fremmede”, kultursammenstød og tilhørsforhold er store følsomme temaer, men “Langt væk og lige om hjørnet” er et nært, overskueligt og trygt sted at beskue de problemer som er omkring os i debatterne, hverdagssituationer og på internationale scene.

4 1/2 ⭐️ af 5 for en storytellers personlige fortælling.