Uncategorized

Jagten på de døde

Titel : Jagten på de døde
Forfatter : Tim Weaver
Forlag : Superlux
Udgivelsesår : 2010 – på dansk 2020

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Fra bogen.

“Jeg døde.
Alting forsvandt, lys blev til mørke, og så blev mørket hurtigt til noget andet. En dis, uklar, utydelig og forvirrende. I en eller anden fjern del at min bevidsthed kunne jeg høre alarmen. Men det lød ikke som en alarm. Det var en utrolig langsom serie af pop-lyde, som pærer i en gammeldags blitz, og for hver af dem føltes det som om, jeg vaklede længere frem imod en eller anden .
Det var mig”


En ung mand, Alex Towne, forsvandt for seks år siden. Fem år senere dukker han op som et lig i en udbrændt bil. Han er ukendelig og man finder tænderne i hans hals og i maven.
Den tidligere journalist David Raker, som droppede sit job for at passe sin syge hustru, arbejder nu, efter hendes død, med at finde forsvundne mennesker. Han bliver sat på den underlige sag om Alex efter en henvendelse fra Mary – Alex mor som er sikker på hun har set Alex i levende live.
David tager modvilligt sagen og før han ser sig om bliver det mere og mere uhyggeligt og flere dør.
Stemningen for “Jagten på de døde” er sat fra start – “Nogle gange, hen mod slutningen, var det som om hun druknede: Hun vækkede mig ved at rykke i kanten af min bluse, hendes øjne flakkede og tryglede mig om at trække hende op til overfladen”.

Det er trist, dystert, bliver uhyggeligt og decideret “creepy”.

David Raker, hovedpersonen, bor alene og er ikke kommet sig over sin hustrus død og kæmper i sit eget vacuum-sorg. En stemning som flyder gennem hele bogen. Hele persongalleriet – de mest aktive af dem – bærer rundt på et mørke som forfatteren bruger til at sætte stemningen. De færreste er hvad de udgiver sig for og der er uhyggelige overraskelser undervejs.
Sproget var let og flydende og øjnene gled ubesværet ned over siderne.
Bogen er en pageturner og man kan næsten ikke slippe den – handlingen og uhyggen bliver hos en når man lukker bogen. Det er en krimithriller i den virkelige uhyggelige ende af skalaen.

Er man til den genre af bøger så er “Jagten på de døde” en must-read.
Jeg kan fanges af mange slags bøger, det kan være persongalleriet, stedet eller tiden hvor handlingen forgår eller et genialt plot. Men “Jagten på de døde” er helt ved siden af – hvilket ikke sker ofte for mig. Den var simpelthen for mørk og creepy til mig.
Forsiden er perfekt til bogen og sætter stemningen inden man rammer første side.

Tim Weaver, som selv er tidligere journalist og redaktør, har skrevet flere bøger hvor David Raker er hovedpersonen.

Anmeldelsen afspejler min mening om bogen.
2 1/2 krimi-⭐️ af 5 mulige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.