Uncategorized

Magnus

Titel : Magnus
Forfatter : Carsten Kaag
Forlag : Carlstad Publishing
Udgivelsesår : 2019

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Fra bogen.

“Pilen, vi dagligt, utrætteligt, kaster mod skiven, for at finde sjælefred og få det hele til at gå op – hvornår rammer den bullseye?
Hvornår sker det?
Ved vi overhovedet, hvornår det sker? Lægger vi mærke til det, eller er det først, når stunden betragtes som tilbageblik, at man kan opdage, hvor stor den egentlig var?
Enhver ekstraordinær følelse skal have vemodet tilsat, før den kan blive en klassiker. Sådan svarer jeg selv, når jeg lægger op til at lade mine venner komme med deres bud.
Venner, hvornår rammer livet prik?
Jeg har altid nægtet at acceptere svaret, hvis der var en henvisning til, perioder eller generaliseringer.
Nej, ikke dengang I boede i jeres etværelses i Sydhavnen, og heller ikke dengang at I var på biltur i Toscana.
Det er ikke det, jeg spørger om.
Jeg spørger om den nøjagtige dag, stunden, timen.
Momentet.”


Magnus Lundell bliver til sin egen overraskelse afskediget fra arkitektfirmaet han selv var med til at starte med en partner. Et stort japansk firma vil ind på det skandinaviske marked og fra den ene dag til den anden, har Magnus Lundell, 61 år, ikke længere et arbejde.
Det starter godt; Magnus føler sig fri, har en god økonomi, hunden Boo, et lille hus med tilbygning i Kartoffelrækkerne, ikke det største eller smukkeste, men det hyggeligste. Der er masser af den gode rødvin, klassisk og god litteratur og den gode og lidt yngre ven Bo, med hvem han har de gode samtaler. Livet er godt – eller…? Det bliver hverdag og livet trænger ind til Magnus. Han holder fast i “sloganet” : “Jeg er ikke ensom, jeg er tilovers.”
Magnus leder efter noget, måske er det retning, måske er det mening?
Den gode ven Bo med den “yngre model” derhjemme finder fra tid til anden jobs til Magnus – men de er under hans værdighed. Efter noget tid vender Magnus blikket ud mod verden, den verden som er lige ude på vejen, og han kigger ind til naboerne når han går tur med Bo.

“Magnus” kunne være en kværulant – men han er ikke negativ. Han er en mand som diskuterer med sig selv og andre og elsker at være i fokus. Og sloganet – som jeg synes det bliver til “Jeg er ikke ensom – jeg er tilovers” – lyder gennem bogen som en sproglig forsikring til han selv, men er det sandt? Han fremstår til tider som en snob og så alligevel ikke. Der er ingen tvivl om at Magnus er intelligent og han elsker at lege med sproget og livet.
Bogen er munter, og sproget er legende – måske fordi vi oplever livet gennem Magnus’ betragtninger om livet, fortiden og den usikre fremtid. Filosofi om livet og hverdagen flyder let gennem bogen.
Magnus Lundell er en fiktiv 61 årig mand – men han kan være alle mænd. Forfatteren har samlet nogle af de vigtigste spørgsmål om retræten i Magnus.
Jeg var begejstret fra start og siderne vendte sig selv – mens jeg smilede lidt af snobben som holder fast i han ikke er ensom, men tilovers.

Ps. Kunne godt drikke rødvin og diskutere med Magnus i 2,5 x 2,5 m udestuen

Tak til Carlstad Publishing for denne fantastiske og underholdende læseoplevelse.
5 ⭐️ af 5 mulige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.