Uncategorized

Nådesløse kvinder – en fortælling om hævn

Titel : Nådeløse kvinder – en fortælling om hævn.
Forfatter : Camilla Läckberg
Forlag : Alpha
Udgivelsesår : 2020

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Fra bogen.

Han var nok blevet taget på sengen, hvis hun havde sagt det, som det var.
“Fordi han tæver mig sønder og sammen, når det passer ham. Han slår mig, hvor det ikke kan ses. Og jeg tænker, at så længe man ikke kan se det, så er det der heller ikke.”


Bogen starter i tre spor. Vi møder Ingrid Steen, Viktoria Brunberg og Birgitta Nilsson. Tre meget forskellige kvinder i meget forskellige ægteskaber. Fælles for kvinderne er at de er “fanget” i forhold som ikke er gode for dem. Der er fysisk vold, nedgørelse og utroskab som de har levet med længe – men nu vælger de at det skal være slut! Men de må have hjælp, for ingen af dem synes de fortjener at blive straffet for at “fjerne” deres mænd fra jordens overflade!
De forskellige spor mødes da kvinderne – unden de ved det, bliver hinandens frelsere/hjælpere – kvinder som ved hvad de hjælper hinanden med – en forløsning fra forhold, hvor manden har magten og bruger den som det passer ham.

Bogen er en lille kort og kompakt sag på 190 sider.
“Nådeløse kvinder” er min første bog af Camilla Läckberg og jeg var positiv.
Jeg var usikker på om historierne om de forskellige kvinder – historier som mødes til sidst i bogen, var tilstrækkelig “mættet” for der er jo ikke mange sider at gøre brug af.
Kvinderne og deres mænd, kvinderne i særdeleshed er fint beskrevet og man får som læser et fyldestgørende indblik i deres liv og psyke. Der er tale om kvinder der langsomt og systematisk er blevet ( næsten ) nedbrudt og som nu står ved en skillevej. Det er kvinder vi alle kunne passere på gaden og de ville ikke “ligne” kvinder som lever i et modbydeligt ægteskab.
Deres mænd er ligeså tydelige – mænd som får det til at vende sig i læseren.
Bogen er så velskrevet at læseren kan retfærdiggøre kvindernes handling. Sproget flyder let og bogen er alt for hurtigt læst.
Har flere gange tænkt at bogen sagtens kunne have været længere – men nu mens jeg skriver ændrer jeg mening. For måske er “Nådeløse kvinder” en spændende og interessant fortælling fordi den er lille og kompakt. Historier bliver ikke altid bedre fordi de bliver længere.
Mangler jeg noget må det være en fortælling i fortællingen om, hvordan de finder hinanden – det står lidt hen i det uvisse. Men det tager ikke spændingen eller forståelsen af historien fra bogen.

Jeg vil på baggrund af denne lille perle glæde mig til at dykke længere ned i Camilla Läckbergs forfatterskab.
4,5 krimi ⭐️ af 5 mulige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.