Uncategorized

Breve til livet

Titel : Breve til livet
Forfattere : Anne Sofie Allarp & Ditte Giese
Forlag : Alpha
Udgivelsesår : 2020

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Fra bogen.

Et brev fra Ditte.
“I går var jeg til min første tremåneders scanning. Dem skal jeg til hver tredje måned fra nu af og resten af mit liv for at holde øje med sygdommen. Man kommer ind i kælderen på Rigshospitalet og skal lægge sig på en seng. Så sprøjter de radioaktivt kontrastvæske ind i en blodåre, og man skal ligge stille og drikke en halv liter kontrastvæske mere og hvile sig i 45 minutter, mens kroppen fordeler væsken rundt i kroppen.
Ved siden af mig lå en ældre herre, 80 år gammel, og skulle til samme undersøgelse som jeg. Han var blevet opereret for kræft i benet i oktober, og nu var kræften måske tilbage. ” Det håber jeg sørme ikke.” sagde han. Det håber jeg da heller ikke. Men jeg lå og tænkte, hvor uretfærdigt det er, at jeg som 42 årig har en sygdom, som en mand på 80 får. Det er sgu da skide strengt, at en mand, der har fået børn , børnebørn og oldebørn og husker Besættelsen, er det samme sted i livet som mig!”


“Breve til livet” er en brevveksling mellem to kvinder midvejs gennem livet. Anne Sofie Allarp og Ditte Giese fortæller hinanden om deres liv – livet som allerede er levet, karrieren, børn, mænd, sex, samhørighed, sygdom, politik og meget mere.

Bogen er den første brevveksling jeg har læst i mange år – og jeg var muligvis forudindtaget kritisk.
Her er det to stærke kvinder, som åbner sig og deler på godt og ondt. De reflekterer og stiller sig modigt åbent til skue. De inviterer hinanden indenfor i deres liv. De spørger og svarer åbenthjertet på spørgsmål fra hinanden.
Det er samtaler som vækker genklang og overraskelser. Sproget er frit og uden hensyntagen til det “pæne”.
En bog som kunne være blevet en overfladisk “kvinder for kvinder” bog. Men bogen er fint afbalanceret og følsom. De temaer som berøres kender vi alle og kan derfor let spejle vores eget liv, refleksioner, reaktioner og sårbarhed.
Så tak for en overraskende samtalebog for alle vi kvinder som er midtvejs – som stadig er sårbare, har en mening, farer vild og stadig ikke altid fanger budskabet – og som lever i en usikker tid med corona.

4 ⭐️ af 5 mulige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.