Fugleflugt

Titel : Fugleflugt
Forfatter : Christine Tjalve
Forlag : Brændpunkt
Udgivelsesår : 2020

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget.

Fra bogen.

“Pludselig slår klokkerne. Det ruller dybt i tårnet, malmfuldt og noget tungt. Det er en kropslig lyd, knoglerne synger med. Lyden indskrives i kroppen som erindringer, hun læner sig trygt imod tonerne, der føles som klokkerne fra den lille hvide kirke, når de blev båret med blæsten til Røde hus.
Kirkeklokker er en anden tids lydlige spor. En tid, hvor klokken var cirka og nogenlunde fra solopgang til solnedgang, fra klokkeringning til klokkeringning, hvor tiden var flydende og fælles og ikke individuel og digital på sekundet.”


Thea er vendt hjem til Danmark fra USA, hvor hun er gået fra det ene forhold til det andet. Hun er vendt hjem til Vadehavet, Ribe og mormors hus – Røde hus – som har stået tomt siden mormorens død for flere år siden.
Thea har et problematisk forhold til sin mor og har tilbragt meget tid hos sin mormor i huset tæt på Vadehavet. Men hun gled langsomt væk fra sin mormor som voksen. Det tager tid at nærme sig Røde Hus der er meget historie, mange minder som dukker op. Og samtidig føler Thea en splittelse, en indre uro som holder hende konstant i bevægelse bla. lange løbeture om natten igennem Ribe og det stille landskabet. Midt i sin søgen efter et “anker” som kan holde hende på plads møder hun biologen Arild som, sammen med Røde Hus, måske er det hun søger.

“Fugleflugt” er en smuk fortælling om usikkerhed, sorg, uro, kærlighed og de svære forhold. Thea er frit svævende og skubber alt og alle væk. Hun er næsten vibrerende. Bogen flyder mellem fortid og nutid – mellem Theas forhold til mormoderen, moderen og faderen.
Bogen beskriver smukt Vadehavet og den ro og stabilitet der flyder gennem naturen, også når den raser, og livet som leves langsomt og i fællesskabet. Der er et fint sanseligt nærvær som duftene, det visuelle og den kropslige erindring. Thea er fint beskrevet og bliver endnu tydeligere gennem moderen og Arild.
Handlingen bevæger sig langsomt gennem bogen og man føler sig trukket med, stille og roligt. En smuk bog om noget meget nutidigt – de indre og ydre krav til stimuli som vi alle oplever – mere eller mindre og hvordan vi kan finde roen igen.

Jeg synes bogen var for kort, kunne have læst mere om Thea og naturen og livet ved Vadehavet.

4 1/2 ⭐️ af 5 mulige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *