Uncategorized

Drengen, Muldvarpen, ræven og hesten

Titel : Drengen, Muldvarpen, ræven og hesten
Forfatter : Charlie Mackesy
Forlag : Svane & Bilgrav
Udgivelsesår : 2020

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Fra bogen

“Når verden er ude af kontrol… så fokuser på det du elsker, lige for næsen af dig.”


En dreng vandrer afsted – lidt ensom, men så møder han en muldvarp og de møder en ræv og de tre møder tilsidst en hest. Og sammen følges de gennem foråret, på vej hjem. De er fire forskellige væsener og alligevel kan de beskues som en person. Undervejs bliver der stillet spørgsmål, filosoferet, svaret på spørgsmålene og funderet og givet varme og kærlighed.
“Drengen, Muldvarpen, ræven og hesten” er en billedbog med små korte tekster. Billederne taler deres eget smukke og dragende sprog, et sprog som vil tiltale alle som elsker visuelle fortællinger. Billederne er tegninger, nogle med farve og nogle uden. Nogle af dem synes at stå stille og andre er i bevægelse.
Teksten er spørgsmål og funderinger over livet som de fire skiftes til at svare på. Spørgsmålene er universelle og nogle vi stiller os selv hele livet – og jo ældre vi bliver jo mere komplicerede og nuancerede kan de blive, men kernen forbliver den samme.

Drengen er på vej hjem – et sted vi alle søger imod. Hjem kan været mange steder, stemninger og måske personer. Så egentlig er vi alle på vej – hjem.
Bogen handler om venskaber, livet og sårbarhed. Store temaer som bliver overkommelige når vi sammen med nogle vi tør åbne os for, læne os op ad, stille de svære spørgsmål til og være stille sammen med.
Charlie Mackesy har skrevet og tegnet en smuk og “eviggyldig” kærlighedserklæring til menneskene og barnet i os alle.

Jeg startede med at “plet-læse” bogen, undre mig og total fortabe mig i tegningerne. Tegningerne alene er smukke og kunne læses som en hel “fortælling” – teksterne gør bogen endnu “større”. Anden gang læste jeg bogen fra start til slut med mange fortabelser over tegningerne og de korte tekster.
Forfatteren skriver at bogen er for de 8 – 80 årige, og jeg vil tilslutte mig at bogen er for alle. Måske kan den starte sit liv hos et meget ungt menneske som en “fortæller/samtale-bog” hvor tegningerne er i fokus for senere at blive en bog hvor man snakker om spørgsmålene.
Jeg vil ikke stille min smukke “Drengen, Muldvarpen, ræven og hesten” ind på en hylde, den kommer til at ligge fremme, hvor den kan ses. Billederne taler et smukt sprog som ikke skal gemmes væk, men være tilgængelig hver dag og for alle.

Jeg er forelsket i bogen og især i de smukke tegninger som på en gang er sårbare og fyldt med styrke. Det bliver en bog jeg kommer til at slide op.
5 ⭐️ af 5 mulige overøst med stjernestøv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.