Musen Mynte – Et univers af massagehistorier

Forfatter : Trine Søeberg
Forlag : Forlaget Søeberg
Udgivelsesår : 2020

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren.

Bogen “Musen Mynte” er en lille let tilgængelig bog med 5 små massagehistorier som kan benyttes af alle voksne som er rundt om det enkelte barn. Historierne er til forældre, bedsteforældre og andre familiære voksne. De er også til fagpersonale som pædagoger, lærere og andre personer som er omkring barnet arbejdsrelateret.

Bogen starter med lidt info om historierne og hvordan du kommer igang. Det er nemlig ikke ALTID en god idé.
Inden du vil benytte dig af massagehistorierne må du først sikre dig at barnet er “med på” idéen. Hvad betyder det? Som du og jeg er forskellige så er børn det også. Der er børn som elsker at være tæt, at blive nusset og det mange af os kender: at blive “tegnet” på ryggen. Men der er også børn, for hvem det vil være ubehageligt, og nogen vil måske have brug for en “indkøringsperiode”. Det handler om at lade sig guide af barnet, altså at mærke og “læse” barnet.
De børn som er begejstrede er tydelige – de kan sjældent få nok, og overgiver sig totalt. De andre børn kan faktisk godt indvillige verbalt – fordi du er voksen og har foreslået det – men deres kropssprog er meget anderledes end de som elsker det.
De bliver måske helt stive, holder størst mulig afstand, hvis muligt, og svarer kort hvis de spørges om noget.
Så “mærk efter” hvor barnet er inden du starter.
Historierne lægger ikke op til “samarbejde”. Det er udelukkende fordi historierne skal fritage barnet for et ansvar om at deltage. Barnet skal hovedsageligt være modtageren.

De fine historier om musen Mynte er forklaret med enkelte og let forståelig billeder.
De er inddelt i 3.
En lille tekst som forklarer hvad fortælleren skal gøre.
Den faktiske historie.
Til højre modsat teksterne er et billede som viser, hvad der skal gøres.
Forfatteren anbefaler at man starter med massagehistorier når barnet er 1.5 år.
En massagehistorie eller taktil fortælling med fysisk kontakt og nærvær er en sjov og dejlig måde at være sammen på. Kontakten er med til at frigive hormonet Oxytocin – et hormon der er med til at dæmpe f.eks. stress, uro og angst.

Tænk på hvor mange førstegangs oplevelser børn, små børn, men også større børn har i løbet af deres “børneliv” Førstegangs oplevelser som skal absorberes, behandles ( læres ) og lagres. Hård arbejde – hvad enten det er gode eller mindre gode oplevelser.
Bare forstil dig at skulle lære noget nyt og det måske optog mere en 30 % af dine vågne timer, det er totalt udmattende!
Med massagehistorier er der frirum, et krav-fri univers at leve sig ind i. Her kan kroppen slappe af, åndedrættet kan slappe af og hjernen får et pusterum.

Fortællingerne kan bruges om dagen og der er nogle som egner sig til sengetid – et dejligt putte-ritual så barnet ikke trækker eventuelle bekymringer og spændinger med ind i søvnen.

Som mor og tidligere pædagog, hvor jeg har arbejdet med børn fra special området, men også helt alm. børn, kan jeg kun se fordele ved metoden og den er med bogen gjort let tilgængelig, så længe vi lige husker at ikke alle børn er klar på den tætte kontakt og indgriben i deres intimsfære.
Det er en lille, overskuelige og nem måde at hjælpe et barn med at slappe af på og skabe en tæt kontakt.
Bogen har et barnligt, og det menes meget positivt, udtryk, lidt naivt faktisk – men det gør jo så at den appellerer til barnet og gør den til barnets bog. Og jo mere barnet tager ejerskab af bogen og historierne, jo bedre bliver det.

Forfatter Trine Søeberg har skabt et online univers med www. massagehistorier.dk.
Onlinedelen er medlemsbaseret. Der kan man finde flere massagehistorier end der findes i bogen og der er små videoer m. historier fortalt af Trine selv, så man selv kun behøver at koncentrere sig om massagedelen.
Man kan købe adgang til medlemsfordele på hjemmesiderne www.baby-og boernemassage.dk og www.massagehistorier.dk.

Hop ind på Massagerhistorier.dk på Facebook i dag, søndag ( 18/10 ) og få mulighed for at købe en enkelt massagehistorier for kun 30 kr.
En dejlig søndagsgave til dig og dit barn.

Bogen får de varmeste og bedste anbefalinger med herfra. Så 5 store ⭐️ af 5 mulige fra en mor/pædagog.