Er der nogen – Autentiske kontaktannoncer.

Titel : Er der nogen – autentiske kontaktannoncer
Forfatter : Leila Vestgaard
Forlag : Forlaget 28B
Udgivelsesår : 2020

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Mod, ensomhed og længsel efter den store kærlighed.”

Forfattteren, Leila Vestgaard, har samlet på kontaktannoncer hele sit liv – og i “Er der Nogen” har hun samlet og udvalgt nogle af de mest interessante og inddelt dem i lidt forskellige kapitler. Samlingen er også blevet til en musikalsk teaterforestilling.

Der er kapitler som : Sex, Kæreste søges, Efterlysning, Føljetoner, Ensomt efterår og mange flere.
Det er små ultra korte annoncer med et stort ønske og et Bill.mrk.nr.
Der er en trans oppe i årerne som søger en anden trans. Manden som søger 2 kvinder og har styr på økonomien eller “Kære mand, er du til Pippi Langstrømpe”.
Alle er små kompakte ønsker som et mennesker har formuleret og har sendt ud til verden, med et håb om en dag at få ønsket indfriet. Og alle er de mikroskopiske skæbnefortællinger, som takket været Leila Vestgaard nu kan læses af os alle.

Da jeg så bogen første gang, vækkede den små glimt fra min barndom/ungdom. I mit barndomshjem og hos andre i familien holdt man avis. Jeg kan huske at have set de små annoncer og have tænkt: Hvem er det? Jeg var ikke så optaget af indholdet langt mere at der var et menneske, jeg ikke kunne se, gemt bagved. Kan også huske min far en gang ytre at det var noget snavs. Forstået på den måde, at det læste “man ikke”!
I min sene ungdom og frem til nu har jeg glemt alt om kontaktannoncer, for verden er en anden – der er mere “overflade”og den synes at gå hurtigere. Der er alle muligheder for at nå et andet menneske i dag – men er det lige så ærligt og modigt som den gang man skrev kontaktannoncerne i avisen?

Først skulle man kunne formulere sit ønske, ultra kort. Levere det eller sende det med posten og så ellers håbe på at nogen, et sted ville respondere. Det hele var meget usikkert og sårbart.
Det er kulturhistorie og, synes jeg, et lille stykke Danmarkshistorie. Det er ikke KUN den store kærlighed annonce-afsenderen ønsker, der er også andre ting. Alligevel læste jeg om en længsel som havde kærlighed om omdrejningspunkt og det var tankevækkende. Og ofte hørte jeg min indre stemme “Hvem er du og hvor er du?” og tænk et mod. At efterlyse en livsledsager, en ven/veninde eller dig i den bestemte t-shirt. Og ikke være sikker på at noget skriver tilbage.
Det er ikke KUN alvorligt, men jeg synes det vidner som mod! Og jeg tænker også nu, nåede alle budskaber frem til den “rette”?

“Er der nogen – autentiske kontaktannoncer” kan læses af alle og jeg ønsker den et langt liv. ❤️📚

4 ⭐️ af 5 mulige.