Uncategorized

Isola

Titel : Isola
Forfatter : Katrine Engberg
Forlag : Alpha
Udgivelsesår : 2020

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlag.

Fra bogen.

Præsten greb endnu en gang fat i ham, denne gang i nakken, og berøringen føltes så grænseoverskridende, at Jeppe automatisk løftede hænderne for at skubbe ham væk. Før han nåede det, slap præsten og lænede sig bagud med et lunt smil som en rar nabo, der tilbød sin hjælp med hækken”

Makkerparret Anette Werner og Jeppe Kørner er blevet “skilt”. Jeppe har taget orlov og arbejder som skovhugger på Bornholm og forsøger at få styr på sit liv på den lille Ø.
Hjemme i Kbh er Anette blevet sat til at lede en drabssag, hvilket gør hende lidt nervøs, kan hun klare det uden Jeppe?
Man finder en rejsetaske med en hvis alder i Øster Anlæg som gemmer på en halvt lig, bogstaveligt talt. Liget er savet over på langs! Den aldrende rejsetaske er blevet købt på Bornholm af en afdød antropolog Magrethe Dybris. Selvsamme Dybris som den pensionerede litteraturprofessor Esther de Laurenti er taget til Bornholm for at skrive om. Esther har lige mistet sin Gregers og har brug for at komme væk fra Kbh. Og heldigvis kunne hun følges med sin ven Jeppe til Bornholm.
Anettes mand og datter er rejst udenbys, så hun kaster sig over sagen med den oversavede person. Og inden vi er langt inde i historien har hun trukket Jeppe, mere eller mindre, ind i sagen og han arbejder lidt “undercover” på den lille solskins ø.
Som historien skrider frem må Anette selv til Bornholm og arbejde samme med det Bornholmske politi og Esther som skulle skrive om Magrethe Dybris bliver trukket ind i sagen. Og Jeppe, ja han bliver en del af opklaringsarbejdet.

“Isola” er 5 selvstændige bog i serien om makkerparret Anette Werner og Jeppe Kørner.

Jeg havde inden “Isola” kun læst første bog i serien “Krokodillevogteren” og kunne sagtens huske Anette og Jeppe og deres samspil. Dog kan man godt fornemme der er noget forhistorie som mangler.
Bogen mister ikke af at være første bog man læser i serien, men den må nødvendigvis bliver beriget hvis alle bøger i serien er læst først.

Katrine Engberg er dygtig til at fange sine læsere fra start. Og jeg havde ikke planer om at læse bogen hurtigt, men den lod sig ikke slippe, en sand pageturner.
Læseren møder mange forskellige mennesker, og hver især bliver en brødkrumme som læseren slavisk følger/navigerer efter. 0g mange gange synes man at have gennemskuet plottet, personerne og hele scenariet passer, men så er det alligevel ikke rigtigt! Det er vidunderligt.
Kapitlerne er korte og detaljerige. Hele fortællingen foregår over 5 dage, med tilbageblik til 80’erne. Det er fra breve som Esther læser, breve Magrethe Dybris har skrevet og omhandler hendes børn og livet på Bornholm.
Det hele er meget intenst. Bag plottet kæmper alle personerne i bogen med de store emner i livet, kærligheden, sorgen, frustration og bekymring for fremtiden. Jeg var så optaget at jeg bliver virkelig overrasket da jeg første gang støder på titlen på bogen Isola første gang på side 259, hvilket selvfølgelig er meningen.
Jeg havde fulgt mange “brødkrummer” og regnet plottet ud mange gange, inden bogens slutning, hvor jeg alligevel bliver overrasket over udfaldet.

Nu må jeg have læst de bøger jeg mangler i serien.
4 1/2 krimi ⭐️ af 5 mulige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.