Uncategorized

En pige som hende

Titel: En pige som hende
Forfatter: Sylvie Bocqui
Forlag: Etcetera
Udgivelsesår: 2018 På dansk 2020

Bogen er et anmeldereksemplar/reklame fra forlaget.

Fra bogen.

“Jeg ventede lige foran trappen op til flyet.
Jeg havde den ene fod på det første trin, den anden stadig på jorden. Med den indåndede jeg det lille stykke, der afgrænsedes af sålen på min espadrille, en størrelse 38 af Korsika bundet til kroppen. Jeg trak startbanen ind i mig, og landsbyen, og stranden, så fulgte hele øen og havet rundt om den, de kom op gennem fodsålen og fandt vej overalt i mig, helt ud i spidserne af håret, der strittede som fangarme i alle retninger på grund af blæsten og motorerne og trak himlen, duften af fennikel, lugten af brændstof “og din violduft” ind. Jeg ladede op som et batteri til alle de dage, jeg skulle leve bagefter. Da jeg løftede foden fra startbanen, rev jeg Korsika løs fra kontinentalsoklen, øen fortættedes til miniatureform inde i mig. Maskinen lavede en vanvittig larm, folk talte højt for at overdøve motorerne, og larmen steg og steg i crescendo, der lød som en nedtælling, jeg hulkede, uden det kunne høres, støjende, og vi lettede.”


På bagsiden af bogen står der; En sommer på Korsika. Hun forelsker sig med en 16- årigs lidenskabelige intensitet i en smuk, stærk og fri kvinde. Forelsker sig i alt det, hun gerne selv vil være. Igennem 30 år taber de hinanden af syne, genoptager kontakten, forlader hinanden igen….

Historien starter på Korsika, hvor den unge hovedperson opholder sig på et feriested som er ejet af den slægtning som har hende under opsyn i ferien. Han har forbudt hende det meste, som er det meste, hvor han forestiller sig at en 16 årig kunne komme i “uføre”, så det meste af tiden er hun “hjemme” ved bungalowerne.
Slægtningen havde ikke forudset en voldsom forelskelse i en ældre kvinde som opholder sig i en af de andre bungalows der er i området.
En forelskelse som næsten bliver transcendent og mere end kærlighed mellem to mennesker.
Hovedpersonen forelsker sig, med hele sit væsen. “Jeg elskede ikke en af mit eget køn, jeg elskede en af min egen slags”
Slægtningen opdager noget og sender den unge pige hjem med det første fly. De to, den unge pige og den ældre kvinde, har skabt en forbindelse. En forbindelse som består på trods af de kun har korte stunder sammen gennem de næste 30 år. Det bliver svært, hårdt og krævende. Og det hele er “pull and push” mellem dem.

Der er så mange citater fra bogen jeg ville skrive her, men inden jeg blev færdig ville jeg have afskrevet hele bogen. Så…. jeg græd da jeg var færdig og jeg kan ikke en gang konkret sige hvorfor.

Jeg troede først jeg skulle læse om en umulige ungdoms forelskelse – jeg læste
om en forelskelse – en kærlighed som starter som en besættelse, men bliver større og transcenderer til noget ingen kunne forestille sig. En kærlighed hvor adskillelse forstærker mere end den ødelægger.
Sylvie Bocqui er ordmagiker! “En pige som hende” er sætning efter sætning, hvor læseren forundres. Der er en næsten ekstrem sansemætning. Jeg stoppede mange gange, var imponeret og læste meget langsomt videre for ikke at miste et ord eller en sætning. Hele bogen flyder i et utrolig smukt poetisk sprog som berører læseren. Og jeg blev berørt.
Hovedepersonen starter som en ung pige og bliver voksen over de 116 sider historien varer. Hun er smukt beskrevet gennem de mange små kig ind i forholdet når de to kvinder er sammen.

Havde jeg mere end 5 ⭐️ af give, så var det her jeg ville give dem alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.