Uncategorized

Havfruens død

Titel: Havfruens død
Forfattere: Søren & Morten Ellemose
Forlag: Forfatterskabet.dk
Udgivelsesår: 2019

Bogen er et anmeldereksemplar/reklame

“Havfruens død” er 3. bind i krimithriller-serien om Manus Albino.
Bogen starter som den forrige bog slutter med Hendes Majestæt Dronningens død og landet er i chok.
Det er nytårsaften og Sebastian de la Cour er uden for rækkevidde. Afd. A har fået tildelt beskyttelse hvilket ingen betydning har for Sebastian. De to som skulle passe på Louise Jensen dør og Louise kidnappes. Kriminalkommissær Lorentzens gamle, højtelskede Volvo bliver brutalt skubbet ind i en betonmur med Lorentzen ved rattet og han ender på intensiv. Den tredie mand i afd. A, Thomas Kokdahl, føler at verden skrider under ham.
Danmark er i undtagelsestilstand og flere vigtige personer i demokratiet har mistet livet. Og imens politiet, med PET’s hjælp, forsøger at få overblik over situationen bliver NETS hacket og alle danskere rammes.
Hans Vangsgaard, chefen for PET holder hovedet koldt, men bliver slået ud da han opdager at hans søn, en af de betjente som skulle passe på Louise Jensen, er blevet slået ihjel og informationen er blevet tilbageholdt med indvilgelse fra statsministeren.
Hans har fået nok!
Han “forsvinder”, Lorentzen afgår ved døden, Louise Jensen som er vendt tilbage, forsvinder også og det samme gør Thomas Kokdahl sammen med dronningens vagtmester og et par mere.
Jagten på Sebastian de la Cour intensiveres mens Danmark står overfor en af de største trusler.
Statsoverhovederne samt kongefamilien vælger at blive bragt til de to bunkere Regan Øst og Vest.
“Havfruens død” er 3. bog i serien om Manus Albino.

Bogens start flyder fint sammen med afslutningen i “Fange 21”. Tempoet er det samme som i de foregående bøger, højt og med følelsen af at det hele tiden accelererer.
I “Havfruens død” får læseren serveret en masse interessante fakta om Danmarks nationalskatte og det er smukt flettet sammen med bogens handling og plot. Der er små øjeblikke hvor man som læser faktisk glemmer at det “bare” er en krimi og ikke virkeligt.
Jeg er stadig imponeret over hvor fint der bliver holdt sammen på og videreudviklet på plottet. Det er 3. bog i serien og intet af handling bliver trukket i langdrag eller bliver kedeligt.
Karaktererne har bevaret deres personlighed i en grad som burde de være virkelige. Er man som læser til højspændt krimi skal man erhverve sig serien om Manus Albino. Det bliver ikke kedeligt.
Det negative jeg kan sige er at bogen ikke ville fungere godt som selvstændig efterfølger. Den ville unden tvivl kunne læses alene, men det som giver den det lille ekstra er de foregående bøger og handling.

Afslutning i “Havfruens død” er IGEN en cliffhanger som også ses i de foregående bøger og man får lyst til at flå næste bog i serien ned fra hylden, fordi man simpelthen må vide hvordan det fortsætter.

5 ⭐️ af 5 mulige.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.