Uncategorized

Ægte elverkvinder har grimme huller i ryggen

Titel: Ægte elverkvinder har grimme huller i ryggen.
Forfatter: Emma Elver Wolff
Forlag: Forfatterskabet.dk
Udgivelsesår: 2020

Bogen er et anmeldereksemplar.

Fra bogen.

“Jeg har ikke nogen af de to yderpunkter. Jeg placeres nok i midten. Min opvækst og dannelses- uddannelsesveje har haft diversitet og variation, og min familie er venstreorienteret to the bone. Jeg føler mig lettere usikker på mine evner i det akademiske, lærde og filosofiske skrivesegment kombineret med, at jeg tænker over udtrykket less is more, for det når jeg fandme ikke at lære i denne novellesamling. Jeg må slutte med, at måden jeg skriver på er mig, min stemme og min stil.”

“Ægte elverkvinder har grimme huller i ryggen” er en novellesamling skrevet af en ung kvinde. En lang indre dialog, hvor forfatteren lader en tanke udvikle sig og flyde frit. Hun er overfladisk, ironisk, humoristisk, sårbar og ærlig. Hun kæmper med indre og ydre dæmoner, nogle af dem virkelige, andre uvirkelige. Noget af det handler om “jeg er lille og sårbar” kontra “Jeg kan alt selv, jeg er stærk”, andet handler om at navigere i en virkelighed som virker fremmed. Novellerne er bølger i stormvejr og forekommer i begyndelsen usammenhængende, men trådene samles fint og sirligt i afslutningen af hver novelle.

Jeg var overvældet i begyndelsen og betragtede indholdet med en næsten arrogant distance. Tankemylderet i et ungt kvindesind var et kaos, et rod og syntes næsten selvvalgt. Indtil den sårbare kvinde træder frem og viser sit ansigt, angst og den underernærede krop. Først her begyndte jeg som læser at “lytte”. Lytte til ironien, de små løgne, og humoren som ligger som en redningsvest i periferien, gennem hele bogen.
Jeg læser bogen som en sandhed, pakket i en løgn, pakket ind i en modstand, bundet med en luftig usynlig sløjfe i et diagnoseramt samfund. Den unge sprudlende kvinde, som også findes i bogen, leder efter vejen frem, vejen ud eller bare et kort at navigere efter.
Hun larmer mere end andre unge kvinder, har større armbevægelser, rammer bunden hårdere og flyver højere end andre kvinder, flere “uppers and downers”, men kampen kender alle unge kvinder. Hvem er jeg, hvem er jeg i denne verden og i forhold til andre. HVORDAN GØR JEG?!
Overordnet er bogen en flodbølge af overdrivelse, men også en sårbar sandhed som må udfolde sig langsomt for at blive integreret.

4 ⭐️ af 5 mulige.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.