Uncategorized

Fange 21

Titel: Fange 21
Forfattere: Søren & Morten Ellemose
Forlag: Forfatterskabet.dk
Udgivelsesår: 2011

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Fra bogen.

“Xenia skreg, da hendes øjne gennem der røde skær så den mørke pøl af blod ved mandens ben. Lår og mave var stænket af blodsprøjt. Halvt ude af den dødes mund hang en levret masse, som hun først troede, var den opspilede tunge. Så lod hun blikket glide ned og bemærkede omsider det mishandlede skridt.
Den døde havde sit afhuggede kønsorgan proppet ind i munden.”
“Fange 21” er bog nr. 2 i serien om Manus Albino. Serien er på 5.
Fange 21 er flygtet fra det sikrede fængsel, og som en sidste hilsen, inden han forsvandt, har han skrevet “Challenge accepted” på den ene væg i cellen. Beskeden er skrevet til Kriminalkommissær Lorentzen, som var i chefen i det team som fik ham anholdt.
Fangen, Sebastian de la Cour, er væk og teksten på væggen er, til alles overraskelse, skrevet med Lorentzens eget blod.
Lorentzen var trådt tilbage som kriminalkommissær, men er nu tvunget tilbage i tjeneste og han indkalder to, Louise Jensen den intelligente “it-Wizzard” og den unge Thomas Kokdahl. Begge var med i det team som fik sat Sebastian bag tremmer.
Ingen i Danmark har glemt, hvad Sebastian har gjort og ALLE – fra politiet og opefter – sætter alt ind. Statministeren og chefen for PET, Hans Vanggaard, har især øjnene på det lille team.
Sebastian stak af og tog en pæn sum fra sin fars formue med sig. Harald de la Cour er rasende og jagter nu også sin søn. Sebastian har ikke gemt sig, han har levet et vildt og nøje tilrettelagt liv nede i Europa, hvor alle kan følge hans færden. Han har et eller to mål hjemme i Danmark. Og med landets højeste IQ er han ikke let at fange. Han vil have hævn!
Hvordan fanger man ham?

Som før nævnt er “Fange 21” bog 2 i serien. Og jeg synes ikke den kan læses som en selvstændig krimithriller, da for meget af persongalleriet vil være lidt udvisket.

Jeg slap den første bog i serien “Københavns brand” med hjertet oppe i halsen, og var meget i tvivl om de to forfattere kunne blive på toppen med bog nr. 2 uden det blev for meget gentagelse.
Baren denne gang er sat højere, spændingen er på maksimum og persongalleriet er stort set det samme, men der er mere baggrundsviden om personerne, hvilket er skønt.
Skurken er testet af Mensa og har i historien Danmarks højeste IQ, tæt forfulgt af den intelligente Louise Jensen som selv er medlem af Mensa. Hvilket hun dog ikke ligefrem taler om.
Sproget er let og handlingens intensitet øges af illusionen om at alt forgår i høj fart. Man slapper ikke af når man er i gang med “Fange 21”, den forbliver på “frontallapperne”, også når man ikke læser.
Man kan argumentere for at det hele er lidt for fantasifuldt og korrekt iscenesat eller, som jeg, bare nyde at forfatterne tager fortællingen helt til grænsen, og så lidt længere. Jeg var fanget fra start til slut og synes “vanviddet” var passende for bogen.

Lykken er at den næste bog allerede står klar på reolen.
5 krimi⭐️ af 5 mulige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.