Uncategorized

Alting har sin pris.

Titel: Alting har sin pris.
Forfatter: Jacob Koch Sørensen.
Forlag: Superlux.
Udgivelsesår: 2020

Bogen er et anmeldereksemplar/reklame.

Fra bogen.
“Tom samlede kræfter og rejste sig så besværet op i det lille rum, som ikke var højt nok til, at han kunne stå fuldstændig oprejst. En anelse foroverbøjet kiggede han ud gennem de to sprækker, som passede lige til hans øjne, og blev mildest talt overrasket, da han så sin egen stue og sig selv ligge på sofaen. Det måtte være den gamle fiskers øjne, han kiggede ud gennem. Den gamle fisker på relieffet på væggen.”

Tom, en ældre herre og hans hustru Elise, bor i et velfungerende boligbyggeri, i scooterafstand til bådklubben, hvor Toms båd ligger. Han havde for 3 år siden haft en ulykke ude på søen, og siden havde han ikke være ude og sejle. Nu sad han hjemme på arbejdsværelset og bandt fluer og støbte blink. Han kørte dog ned til bådklubben og passede båden, han kunne bare ikke sejle ud igen, ihvertfald ikke endnu.
En dag kommer en lille mand med overskæg og tilbyder Tom at købe båden.
Tom er overrasket og insisterer på at båden ikke er til salg. Men inden den lille mand går igen siger han – ganske overbevisende – at alt har sin pris!
Nu starter uhyggen for Tom. Den lille mand dukker op i tide og utide, og beløbet han tilbyder Tom for båden bliver større og vildere. Til sidst kan Tom ikke klare at føle sig jagtet mere, og han sælger båden. Problemet er bare at båden måske ikke var det eneste der indgik i kontrakten. Tom mister mere og mere.

“Alting har sin pris” af Jacob Koch Sørensen er en østjysk krimi-gyser light med mystik. Scenen er sat i et alm. stille pensionistliv, hvor intet overraskende sker. Og persongalleriet er dem vi møder når vi træder ud af hoveddøren. Historien holder sin læser i tvivl længe, er det der sker for Tom indbildning eller er det mystisk, og hvorfor sker det for Tom?
Bogen holder spændingen fordi læseren lokkes til at tro at en forklaring er lige om hjørnet og siderne vender derfor sig selv. Den er hurtigt læst. Og jeg tænker den falder lidt i samme kategori som “Barneby” eller serien “Death in Paradise”, hvis vi kunne fordanske dem lidt.

Jeg var underholdt.
4⭐️ af 5 mulige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.