Uncategorized

Velkommen til Flanagans

Titel: Velkommen til Flanagans
Forfatter: Åsa Hellberg
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår:2019 – på dansk 2020


“Velkommen til Flanagans” er 1. bog i en romantrilogi om livet på Hotel Flanagans i London.

Linda Lansing bor med sin mormor i Fjällbacka, en lille flække i Sverige. Hendes mor er død og faderen bor i London, hvor han ejer og driver hotellet Flanagans. Linda har besøgt sin far gennem årerne og været benovet over hotellet. Mormoren og Lindas far tåler hinanden, men ikke mere. Dog har han i alle årerne sendt penge til mormoren, så hun og Linda ikke behøvede at mangle noget.
I 1949, da Linda er 21 år, bliver hun kaldt til London, hvor faderen ligger på sygehuset. Linda når frem og et par dage senere arver hun Flanagans. Hun skal samarbejde med et par fætre og har penge i hotellet. De og deres mor så gerne at Linda solgte alt til dem og forsvandt tilbage til Sverige.
Lindas verden er nu London, hoteldrift og jetsettet i storbyen.

Bogen har to spor, det ene i 1949, hvor Linda rejser fra Sverige til London, mister sin far og skal drive Flanagans. Andet spor er i 1960 hvor hun endelig har fundet et slags fodfæste i en verden med intriger, racisme og overdreven mandschauvinisme.
Sproget er let og flyder ubesværet. Bogen vil jeg kalde en kærlighedsroman i næsten klassisk stil. En ung kvinde skal gennem sorg og prøvelser for til sidt at finde lykken med “prinsen på den hvide hest”, som selv har været gennem prøvelser. Scenen er sat på et hotel i London, og menneskene og tiden er smukt beskrevet.
Persongalleriet er en spraglet flok, nogle velbeskrevet, andre er med nød og næppe tilstede, selvom deres rolle fylder.

Jeg havde glædet mig til “Velkommen til Flanagans”. Den smukke forside og at læse om den gav mig associationer til et Hercule Poirot univers, i tiden. Men jeg tabte interessen undervejs, det er en smuk fortælling, men for konstrueret, for let og alt for tilregneligt, for mig. Er den skrevet som en let feelgood roman til de lange varme sommerdage, så er den spot on, men ikke noget for mig.
2,5 ⭐️ af 5 mulige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.