Vi er natur.

Titel: Vi er natur – Genopdag naturen og mærk dens helbredende kræfter.
Forfattere: Søren Høegmark, Sigurd Hartvig og Jane Sørensen.
Forlag: Muusmann Forlag.
Udgivelsesår: 2020

Bogen er et anmeldereksemplar/reklame

Alle 3 forfattere til bogen har en faglig baggrund og stor praktisk erfaring bag sig til at kunne skrive bogen “Vi er natur – Genopdag naturen og mærk dens helbredende kræfter.”

Bogen starter ved begyndelsen for 13,7 milliarder år siden da jorden og alt opstod og vi møder de første mennesker og der skal vi begynde at være opmærksom på vores samliv i og med naturen. Hvad og hvor meget krævede det er at overleve, “læse” og forstå verden omkring os. Da vi havde lært at leve i naturen kunne vi pludselig mere end blot at overleve – vi begyndte at leve. Og evnen til at aflæse og forstå naturen blev lettere og krævede pludselig mindre energi.

I dag lever vi i en verden, hvor verdens stimuli er for meget og for mange for det menneskelige sanseapparat. At aflæse og omsætte by-stimuli, er langt mere anstrengende for mennesket end hvis vi boede i naturen. I byen bliver vi bombarderet – lys, lyd, bevægelse, meget højere hastighed og uendelig mange skift, mennesker overalt døgnet rundt og er vi alene, er vi alligevel ikke alene, der er mobilen, computeren, tv og radio. I det miljø udtrættes vi som aldrig før. Mange af vores sanser er på overarbejde, i døgndrift.
Den kontinuerlige overbelastning af vores sanser er hvad der kan føre til stress, angst og depression.

Bogen igennem introduceres læseren til små øvelser der kan laves ude i naturen. Verden over er der skabt terapiformer, som har naturen som hovedelement. Naturen er kommet på recept i flere lande, incl. Danmark. To af forfatterne har bla. skabt Vildmandskurser. En af dem har for år tilbage startet naturterapeutiske kurser for børn og voksne.
Bogen giver gode uddybende forklaringer på hvorfor naturen har den indvirkning på os som den har. Steder bliver næsten overjordiske smukke på et bestemt tidspunkt på dagen, duftene forstærkes og hele vores sanseapparat er på arbejde på et niveau som ikke overbelaster, men derimod giver os energi. Naturen er ikke et andet sted, den er overalt, indeni og udenom. Når vi når til følelsen VÆREN, som bogen beskriver, er vi pludselig et med vores omgivelser og vi er ikke i fortiden eller fremtiden, vi er hvor vi er, lige nu, lige her. Det er sundt!

“Vi er naturen” er en vekselvirkning mellem naturligvidenskabelig, psykologiske, sociale og spirituelle forklaringer, og flere fortællinger. Bogen inspirerer til små pauser til eftertanke med de meget smukke billeder.
Bogen er smuk, både i tekst og billeder, og der er noget for alle. Alle kan læse bogen og få en aha-oplevelse og måske genkalde sig erindringer fra barndommen eller ture ud i naturen. Sproget er let og flydende og forfatterne deler gerne egen erfaringer.
Det er hverken en fag- eller selvhjælpsbog, mere en smuk inspiration. Og er læseren i tvivl så er der naturlige forklaringer på hvorfor vi får det bedre, jo mere vi opholder udenfor gennem alle fire årstider.

Kunne jeg give EN bog væk til alle jeg møder skulle det være “Vi er naturen”, mennesket i det 21. århundrede har brug for et lille skub ud i det fri, og det her er den smukkeste og blideste af slagsen.

Jeg bor meget tæt på den fri natur og er meget ved strand, i skov og på marker fordi jeg har en stor hund som ( også ) elsker udeliv. Vi møder rovfugle, dådyr og andre vilde dyr i den danske natur og jeg forbavses ofte over hvor vidunderligt vi har det når vi er på tur. Og selvom vi har meget udeliv har bogen givet mig inspiration og lyst til mere.

Bogen skal have 5 ⭐️ af 5 mulige, og jeg håber, med hånden på hjertet, at mange vil lade sig inspirere og drage ud i det blå. Hele året igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *