Københavns Brand.

Titel: Københavns brand
Forfatter: Søren og Morten Ellemose
Forlag: Forfatterskabet.
Udgivelsesår: 2010 – 3 reviderede udgave, 1 oplag 201

Bogen er et anmeldereksemplar/reklame.

København er scenen og spillet er i gang.

“Dieter Marshaw behandler altid afdøde med respekt, men han gjorde en særlig indsats med Irene Kampmanns afsjælede legeme. Havet havde spyttet hende på stranden. Som om guderne ikke var tilfredse med deres offer. Det var et tåbeligt billede. Det vidste Dieter Marshaw udmærket, men der var noget over kroppen, som fik ham til at gøre undersøgelsen så blid som muligt. Alt ander ville føles som et overgreb. Han lo for sig selv ved tanken. En blid obduktion.”

Man finder en jadegrøn rejsekuffert med et lig i en lækker herskabslejlighed i Bryggerens Hus, og den ene del af liget, det er nemlig delt i to, hoved for sig og krop for sig, viser sig at tilhøre en næsten myteomspunden jøde. Efter dette makabre fund tager historien fart.
Et super effektivt team bestående af kriminalkommissær Henning Lorentzen, hans assistent Louise Jensen, som har gode forbindelser til Mensa, og to andre får sagen på deres bord, men ser snart at her er mere indvikling end afvikling.
De er hele tiden i søgelyset, pressen jagter dem, og det samme gør højtstående embedsmænd, inklusiv statsministeren. Her er mord, terror, menneskesmugling og radikalisering og Lorentzens team arbejder mere eller mindre i døgndrift. Alt imens Manus Albino hele tiden holder sig en håndsbredde foran dem. Og den danske statsminister overvejer om man atter skal indføre dødsstraf.

“Københavns Brand” er en historie, og alligevel bliver man forført i bogen og synes det er virkeligt. Den “larmer” på alle planer og fortjener opmærksomhed.
Brødrene Ellemose har taget tilløb og kræver deres plads på den danske krimiscene og bogen fortjener at nå langt med en overvældende “ripple-effect”.
Der er store problematikker i spil i bogen og plottet er næsten dommedagsagtigt, man holder næsten vejret og chokeres undervejs. Og den her krimi er ikke læst før!!!
Sproget flyder problemfrit og det er tydeligt at de herrer Ellemose har humor. Der er researchet en del, og der er spændende info om politiarbejde i bogen.
Persongalleriet synes ved første øjekast lidt brugt. Man skal dog ikke tro på alt hvad der serveres. Ingen personer i bogen er kedelige eller forudsigelige. Jeg glæder mig til at de folder sig ydeligere ud i de efterfølgende bind.
4,5 ⭐️ af 5 mulige.

One Reply to “Københavns Brand.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *